Zoom image | View original size
The house is located at Ageria, on the island of Paros, in the Cyclades. It faces west, towards the sea. The buildings protrude from the natural slope, and they are aligned on a cantilever slab that floats over the land. On their eastern side lays the patio, protected from the northern winds. The entrance to the house is placed on the westernmost point of the plot. The backyard nestles in the core space between the buildings and the slope, and it extends towards the south side to meet the patio. It is the intermediate between the natural and the built, and between the main house, the common areas, the guest house and the patio. The buildings reinterpret the basic elements of the Cycladic architecture: white volumes interconnect with open spaces, but this time they rest on a cantilever platform, an observation point that touches the earth lightly, with a view towards Antiparos island and the hillside that plunges into the Aegean. A gesture that creates a contemporary architectural language, integrated with the natural landscape, since the platform was part of a pre-existing agricultural terrace. View more View full description
Share Share