Zoom image | View original size
Since its inception in the late 1930s, the central promenade of the young Bauhaus city of Tel Aviv played a key role in establishing the ever-changing connection between the city and its shore. In all of the various phases of its life, the elevated boardwalk acted as a border between the city and its beach. The current renovation project aimed to transform this historical blockade by creating a new continuous interface that enables free pedestrian flow to and from the sandy beach, throughout the city's central waterfront. Moreover, serving as the main waterfront public space of the entire metropolitan area, the new promenade and its sitting-terraces were designed to offer a generous array of seats and relaxation opportunities along the seafront, in order to host a great many new visitors and create a hospitable and lively public domain for this large dense urban area. View more View full description
Share Share