Zoom image | View original size
Milan-based architecture and design firm Peter Pichler Architecture has proposed a new sustainable tree-house concept, offering a unique maximized connection with nature. The acutely-shaped units, the design of which was inspired by the forest surroundings, are an extension of an existing hotel situated between fir and larch trees in the forest of the Italian Dolomites. The project will offer two-leveled units of 35-45 square meters per floor, the lower being a reading / lounging area, and the upper for sleeping. The architecture firm has always been keen on finding innovative, sustainable, and contemporary approaches to integrating nature with architecture, and chose to use local wood for the structure’s material. “We believe that the future of tourism is based on the relationship of the human being with nature. Well integrated, sustainable architecture can amplify this relationship, nothing else is needed.” - Peter Pichler Architecture View more View full description
Share Share