Zoom image | View original size
Maple Street School, a LEED-Gold preschool designed collaboratively by BFDO Architects and 4Mativ Design Studio, occupies the second floor of a new mixed-use development in Brooklyn. The program called for three interconnected classrooms with an emphasis on social gathering spaces. Large sliding partitions, a shared multipurpose room, and roof play space allow for a variety of interactions among groups of children. The choice of maple for floors, walls, and ceilings, as well as for built-in and freestanding furniture, gives the space warmth and visual unity, and alludes to the school’s name. Touches of color frame the openings between rooms in unexpected and playful ways. At the entry, a maple pegboard with colorful pegs entertains children, while their parents are occupied at the front desk.  View more View full description
Share Share