Zoom image | View original size
Cyclops house is a roof top addition to an existing mid-century house in Stockholm. The addition with its large cyclops window framed in dark wood gives the existing house a surprising and welcoming new appearance when aprroached from the narrow driveway. The existing house had a darkened copper roof. The client wanted to keep copper as part of the composition when adding a living room for the kids, a large terrace and a teen bedroom with a bath. 80 m2 all together. The new facade is made of copper cassettes that are cnc-cut into unique pieces to fit with the diagonal lines of the facade and the varying widths of the cassettes. The copper was mounted raw and has quickly gotten darker. The patinating process will continue for years to come. The narrow stairs lead from the existing groundfloor to a spacious studio room with a foldable glass door facing the terrace. The terrace is large enough for parties and has a beautiful view. View more View full description
Share Share