Zoom image | View original size
Portuguese architectural practice Aires Mateus have designed a new addition and entrance to the Museum of Augustins in Toulouse, France. Bringing together the museum and the Convent of Augustins, the proposal was made to clearly open to the city. The design aims to respect the spatial values of the convent and museum while standing out from its context and historical reference. As Aires Mateus said, the Museum of Augustins has overlaped the Convent of Augustins throughout history. Their design plays upon the charm of the museum and the symbiosis between art works and museography alongside the convent. The new composition occupies the old southern wing of the cloister, recovering the dimension of the disappeared Chapelle de l'Ecce. It aims to bring the city and the convent closer together. This volume brings back thickness to the south wing of the convent and reopens its connections, according to the original composition of the cloister. View more View full description
Share Share