Zoom image | View original size
The starting point for the design of the offices of Arkoslight in Ribarroja del Turia (Valencia) was to explore the integration of the work areas with the company showroom. With the configuration of a vigorous central patio and an open approach of the spaces, the new concept aims to facilitate the meeting of natural light and the brand's luminaires. The relationship between light, space and matter is converted back into a vehicle of expression for the studio, while the support of the architect Víctor García has added a precise dimension to the work. Starting with the double-height lobby, the walnut wood, laid out as slats in different sections, coexists in a balanced way with the black steel, and integrates the reception desk and the access doors to the work areas. This lobby, featuring a composition of SPIN suspension lamps, faces a glazed enclosure that delimits the courtyard and has been enriched with aluminum profiles on the outside, and wood inside. The composition has as particularity small shutters that enclose the windows, while its transverse and longitudinal transparency, bathes of light not only the work areas, but also the part of the factory annexed to this extension. View more View full description
Share Share