Zoom image | View original size
Established over 150 years ago, Cambridge Assessment operates and manages the University’s three exam boards and carries out leading-edge academic and operational research on assessment in education. Eric Parry Architects’ brief was to create a new headquarters that would allow Cambridge Assessment to grow while bringing its projected number of 3000 staff together into a single building. The triangular site that gives the development it name is located towards the southern fringe of Cambridge, bordered by the railway line to the east, large-scale offices and the printworks of the Cambridge University Press to the south and west, and new build housing, including the Stirling Prize-winning Accordia development to the north. In response to this mix of contexts, The Triangle has been conceived as a series of interconnected buildings, divided into two main blocks either side of a generous open space, linked by a bridge-like block that divides the open space into an entrance plaza facing the street and a private garden beyond. Access to and views of greenery were a key request made by staff during early consultation on the project. The Triangle retains mature planting on-site well as integrating new hard and soft landscaping developed by Eric Parry Architects and Landscape specialists Grant Associates. View more View full description
Share Share