Zoom image | View original size
The site of the project is that of the courtyard of the current school group located in the center of town, dense tissue organized around the place of arms. The outdoor area reserved for elementary school children is closed between a dead end in the west and the existing Jules Ferry building in L to the east and north. Two beautiful plane trees inhabit this space. Traditional local rural architecture is built of rammed earth. The facade walls along the impasse, now demolished, had once been built with this local resource. The school group dating from the nineteenth century is built in masonry and the town hall located across the street. The new nursery school slips into an existing dense fabric, with a shoehorn, gently, between adobe walls and plane trees. The project consists of a volume of R + 1 masonry and coated, slightly skewed to escape the plane trees of the yard. It is built along the impasse by a rammed wall forming basement which allows reconnecting with the vocabulary of the old walls, to implement an available resource on the spot, a clay and ocher earth. View more View full description
Share Share