Zoom image | View original size
The boys’ hostel was proposed as a linear built mass in the existing master plan of the campus, which posed challenges to create socially active and environmentally sustainable spaces. It houses 360 students with recreational courts and mess facilities. The dorms are provided with triple height terrace which takes away from the feeling of a conventional dorm. It gives them an opportunity to come out and savour the outdoors. Terraces & activities are layered at multiple levels to boost intercommunication amongst the students. The contorting central atrium allows natural light to penetrate deeper in the building and also acts as a solar chimney that takes away the stale and hot air within the building through stack effect. The building is also cost effective, built at a rate of Rs. 1400/sq.ft without compromising on construction quality. View more View full description
Share Share