Zoom image | View original size
The Little Art Studio is a 1400SF addition to an existing contemporary stucco and glass residence.  The addition of this project to the site provided a backdrop and bookend to an existing desert courtyard and a gathering area surrounding a fire pit.   In order to distinguish the studio from the existing residence, the design allowed the studio to establish its own identity.  The manner in which the addition meets the ground plane was executed in a way that minimizes the disturbance to the existing desert landscape.  The steel beam floor structure and composite concrete deck, is supported by six 36” diameter concrete caissons allowing the studio to “float” over an existing wash by touching the ground in only these six locations.  By spanning over the wash, the design further distinguishes this new addition in contrast to the conventional slab on grade construction of the existing main residence. View more View full description
Share Share