Zoom image | View original size
Hence Flagship Store in Madrid had the main target of modifying the usage and paths of a 900 m2 store in three floors, and only 30 m2 surface at the street level. We decided to place the brand offices in the upper floor and funnel the retail space in the lower two floors, that can be seen by the client from the store entrance. All existing stairs were demolished, leaving the stairs hole as the spatial connection between offices and store, and three big size trees where implanted there.   Then, the commercial space was left to two and half floors, thought as a big concrete box that hosts a slice of wood, which is the forged between both levels. The sustainable philosophy of the brand can be saw in the using of recycled materials, such as the third-live-wood on the lower ceiling, the natural green spaces or the cork and paper furniture at the office. All this range of materials are combined with strong presence elements, like solid glass bricks walls, natural wood flooring or the mentioned concrete box in walls, lower flooring and upper ceiling. View more View full description
Share Share