Zoom image | View original size
The main task of the intervention is the roof extension of the existing building for the sake of obtaining two duplexes/penthouses over the existing object. The street facade of the existing building was built in the spirit of academism but the facade of the new volume is different in form and materialization, designed in the modern spirit and with use of modern materials. The glass facade of the new part has a foothold in functional reasons-more precisely in the introduction of daylight into projected spaces, since the building is limited in terms of receiving natural light due to its pronounced northern orientation, elongated forms on the plot and blindside walls common for a compact city block. Glass facade also achieved that interior space of new volume gets much more natural light and looks much more optimistic than the lower, masonry built floors.  View more View full description
Share Share