Zoom image | View original size
The project entailed altering a 1970's structure to accommodate the client's current functional / programmatic requirements. The building is a generational home belonging to a single family. This led to a mixed-use development for the site which incorporates a lawyer's office, a dentist clinic and a residence for on-site staff. The terrace is conceived as a public space for the occupants as well as the city beyond. The renovation project can be described as an urban excavation, where the mass was carved to create space and bring in light. The excavation process revealed the underlying structure of the building which allowed us to insert a lighter steel frame to create the desired openings to maximize daylight. The sense of excavation was further enhanced through the sculpting of ceiling which evoke memories of historical buildings. View more View full description
Share Share