Zoom image | View original size
Intervening in an existing building is in itself a good challenge, when we have added centuries of history to the pre-existence, the challenge is even greater. The intervention focuses on the creation of an exhibition structure, alluding to the life and historical legacy of Damião de Gois, inside an old, restored church in Alenquer. The church, now emptied of this function, is now a "container" space with its own identity, marked by the geometry of its vaulted ceilings and the texture of its brick walls, with great plastic value. The proposal seeks precisely to value the plastic characteristics of space and minimize its impact on pre-existence, respecting the existing, moving away from the walls, seeking a central position in space, assuming a geometry that is familiar to the building, originated by an offset to the shapes of the ceiling and walls, capturing the configuration of the void that exists in a kind of dark colored, fragmented nucleus that receives and organizes the exhibition and the visitors. View more View full description
Share Share