Zoom image | View original size
The project consists of a response to the morphological conditions of an existing space and to a specific program, a Hairdressing Salon in the center of Lisbon. The program articulates five areas: Waiting area; Cutting area; Makeup area; Wash house; Cabinets and Technical areas (Color bar, store room, employers room, laundry room, public and private bathroom and a meeting room). The spatial design is naturally conditioned by the pre-existence of a space and the presence of its structure. The space is now abstract, fluid and free of infrastructures, punctuated by various objects (furniture) in Portuguese marble or black steel. The ceiling height varies according to the different areas. The first and the shorter one is the waiting area, surrounded by a translucid white curtain that separates it from the cutting area. The highest ceiling area is characterized by a golden cylinder with a black velvet curtain/door, nuclear structure where the hair washing function is performed.  View more View full description
Share Share