Zoom image | View original size
The place The presented project was originated from the transformation of a place that it maintains a rural identity that derives from the surrounding environment. The land presented two pre-existences: one building that faced the street and one threshing-floor built in stone that was implanted in the moment of the land’s torsion and quotes transition. The volume facing the street was demolished in order to guarantee the distance of the street and the threshing-floor house was demolished because it presented an advanced state of degradation. In the surroundings of the land, from the South and the North, there were exposed the backyards neglected by the neighbourhood. Since the beginning, there was the need of recreate a place by working with the place’s memory, resolving simultaneously the contacts of the new intervention with the surrounding buildings, putting together a perimeter closed in itself. View more View full description
Share Share