Zoom image | View original size
Located in a rural area in the outskirts of San Jose, is [El Establo]. A project that was thought to have a very honest relationship with both its natural and constructed context. The concept of the project stems from the structures for the stables, very common in the area that regularly has horse’s establishments. A relatively warm zone throughout the year motivated us to implement climate conditioning strategies such as long overhangs and cross ventilation, typical of tropical architecture. The area, although it is 20 km from San Jose, has conditions closer to the dry tropical forest. Conceptually, the project is inhabited between bays. The repetition of these bays is what promotes dwelling and its habitability becomes from the space in between. It was given particular importance that this habitability had a very strong relationship with the outside, the house is designed so that the border between the outside and the inside is lost once it opens. View more View full description
Share Share