Zoom image | View original size
The site for the new house and studio lies at the end of a residential terrace in East London and for many years was occupied by a tumbledown brick storage warehouse and single storey garage. Despite being in poor structural condition it was agreed that the brick warehouse was an attractive and charismatic part of the street and the new building was created around as much of this as could be saved. A new slab was cast inside to increase the ceiling height, a new studio was added to the west, new living accommodation was tied in and around the retained facade, original walls were re-built and the whole was re-roofed and upgraded to modern standards. The site is surrounded at the rear by neighbouring gardens and one of the main challenges was to bring daylight deep into the building, particularly at ground level where there could be no openings in three of the four elevations. View more View full description
Share Share