Zoom image | View original size
The project starts from a pre-existing building with many structural limitations and very limited areas. It was sought from the beginning to liberate the interior spaces generating new openings that allowed a correct lighting and ventilation, considering that the busiest spaces were the least illuminated. To generate this opening, it was proposed to create a new central courtyard inside the house to turn it into the heart of the house, the central space that illuminates and connects bedrooms, social areas and study and also, serves as natural ventilation. By integrating elements of parametric design to respond to project constraints, a façade is projected with the help of advanced modeling tools, combining computational design, traditional construction methods and materials from the region -such as artisanal milpa brick- , and this is how it manages to give the project a contemporary and regional identity. View more View full description
Share Share