Zoom image | View original size
An adaptive reuse project by P-A-T-T-E-R-N-S is currently under construction in North Hollywood, California. The project transforms an existing warehouse into a dynamic medical campus with Urgent Care, Elderly Daycare, Surgical Centre, Physical Therapy, Imaging Centre, Medical offices, café and a small shop. The project adapts the existing bowstring truss warehouse to create a more integrated relationship with the adjacent concrete office building, as well as generating a public presence on Victory Boulevard. By adding a new basement and mezzanine, the project expands the existing structure from 17,000 square feet to 42,000 square feet of enclosed space, as well as adding over 10,000 square feet of open space. The project diagonally slices the original building to create a green public plaza between the new medical facility and the adjacent block, establishing a direct link between the parking lot and the public access on Victory Boulevard. This newly landscaped, open-air area contains outdoor seating, bicycle parking, and a staircase that can be used for communal seating. The diagonal cut also allows a series of medical offices on the mezzanine level to face the open plaza, the terraced crystalline shapes creating a unique spatial configuration. Through the creation of the green plaza, the project prioritises outdoor spaces, natural lighting and human interaction. View more View full description
Share Share