Zoom image | View original size
Located in the eastern suburbs of Sydney with distant views to Sydney Harbour, this irregular shaped site with a narrow street frontage, a steep slope from front to rear and sandstone rock shelves posed a significant challenge to the architect. The brief was to create a practical family home that captures the panoramic views of the Harbour and provide a warm and relaxed atmosphere with plenty of light and generous amenity. The existing tennis court to the south was to be retained, and the associated tennis pavilion refurbished and altered. The project was conceived as a group of two pavilions set around a central courtyard where the spaces can freely flow from inside to outside, permitting both pavilions access to eastern and northern light. The house is set as closely as allowable to the western boundary, pulled away from the neighbouring property to the east for solar gain and greater views. View more View full description
Share Share