Zoom image | View original size
This project is located in Pudong New District on the east side of Shanghai’s Huangpu River. The neighborhood, Zhangjiang High-Technology Park, is home to some of China’s largest IT companies, most dynamic start-ups, and several research facilities. Although this industry has earned the area the title of ‘China’s Silicon Valley’, the streets empty at the end of every work day. This was the context for the project: what began as the defunct Long Dong Business Hotel, originally built in an older style as part of a larger complex, would become a space to bridge the gap between office life and leisure. With no options for recreation, MASS DESIGN set out to create community in an area where there was none. By exploring the interplay between connection and permeability, MASS DESIGN reprogrammed the former hotel to renegotiate the boundaries of public and private space, mimicking the layers of a traditional urban environment. Retail and F&B occupy the ground floor and open plan offices the second, followed by 24 SOHO units on the three upper floors and 60 apartment units on the top three floors. Common spaces enhance interaction and sense of community, including a gym, meeting rooms, game room, reading room, video room, and shared kitchen and dining with a rooftop terrace for events like barbecues or other social gatherings. View more View full description
Share Share