Zoom image | View original size
The site of this project is a field situated on a mountain slope, overlooking a beautiful plain. The desire to have a better view and also more building space in the small field lead to building up 3 floors above the ground. The neighborhood is a mix of small land division and so condense that blocks easterly and westerly sides of the field. Whereas, the northerly and southerly sides have the chance to offer charming proper views. The cold climate and mountainous weather conditions pose a design challenge. So, a special consideration has been given to snow removal from the roof (to reduce the dead load tensions and protecting precipitation isolation), thermal isolation in the exterior walls, and accounting for higher efficiency of mechanical and water systems during intensive cold weather. For blocking heat being conducted through the floors, there are no voids or free vertical connections, despite the aesthetic preference of the architect. View more View full description
Share Share