Zoom image | View original size
Destruction is the prelude to renovation. The wall was then replaced with a glass and ironwork partition, allowing natural light into the rooms. What had been an aging townhouse soon became a totally brand new home. Winding gray ironwork extends upward to connect the soul of all five floors of the townhouse in one fell swoop. The custom-made gray handrail ironwork sometimes bends and folds, while other times it is higher or lower or combines with a partition. The Project This narrow and long attached townhouse is deprived of natural light in the center of the dwelling. Aside from not having enough light, too much space had been given over to passageways, the flow of movement wasn’t meeting everyday needs and an inadequate amount of storage space were all issues that had to be overcome. First of all, the designers came to a consensus with the owner about redefining the space by moving the master bedroom out of the second floor, where the family had been squeezed in together, to the third floor where an open yet more private space would be created for the master bedroom. In this way, the daughter’s bedroom and the study where the family can gather, go online, do homework, etc. would be on the second floor, which would also allow for making the passageways less obtrusive.  View more View full description
Share Share