Zoom image | View original size
Located in Natanz’s suburbs, this small plot of land was chosen to become the home of a cozy villa with a limited budget for construction. The client’s main demand was preserving the view toward south-east horizontal gardens for all interior spaces while maintaining their privacy. In addition to the concern mentioned above, because of the political importance of this site in which nuclear facilities are located, there was limited access to materials and professional workforce. This compelled the client to merely use the local materials. Since according to Nataz city code, just one floor on the top of the pilot level was allowed to build, and pilot level did not have any views over the flat gardens in the southeast, it was decided to leave the pilot level open as much as possible and transfer all functional needs to the first floor. After placing all spaces on one floor, the main challenge was to preserve the view of all spaces. View more View full description
Share Share