Zoom image | View original size
3XN Architects has revealed new renderings and photographs of the in-progress headquarters for the International Olympic Committee in Lausanne, Switzerland. Selected as the winner of an international competition in 2014, the design features sinuously curving forms evocative of the “movement of an Olympic athlete” to embody the three core principles of movement, flexibility and sustainability. Now above ground, many of the building’s signature features are now coming together, including the central ring-shaped stairway and atrium, and the distinct faceted glazed facade, which allows natural light to penetrate deep into the optimally-sized floor plates. A cavity between facade layers reduced noise from a nearby highway, while an inner sunscreen helps to filter light coming in, allowing the outer layer to retain its fully transparent appearance. View more View full description
Share Share