Zoom image | View original size
We designed a new Ginza flagship for LOFT, a household goods specialty store. Our aim was to design interior spaces where customers feel like staying for a long time and strolling around thoroughly. The store occupies spaces from the third to sixth floors in a building, with each floor carrying a different merchandise category. Each floor has a floor area of approximately 990 m2, and escalators are located at the center of the large space. Since the spatial depth of sales areas would be too large if the original layout was to be used as it was, our design started by locating a large “ring road” or the main customer circulation around the escalators and located sales areas on both sides of the circulation with the equal spatial depth as much as possible. Places where people gather, such as cash register areas and labs, are located in the areas at the far ends of the floor, intending to activate customers’ movements by extending the circulation in the X direction. View more View full description
Share Share