Zoom image | View original size
The project is located on the southern shore of Lake Llanquihue and sits at a 45º angle in relation to the beach. These articulate the volumes of rooms and interior spaces, generating visual tension towards the water and the Osorno Volcano. Likewise, the north-east and north-west orientation is favored in all its habitable spaces, achieving a sunning that optimizes its thermal conditioning, especially in spring, autumn and winter, considering the cold weather. The climate pool, which is glazed on both sides and ceiling, arises in direction to the lake in reinforced concrete, receiving solar radiation throughout the day. The architectural style breaks with the typical local style, and is instead a contemporary, reinforced concrete structure reminiscent of the Brutalist style in some aspects, with large openings toward the outside to incorporate the landscape without competition, but in dialogue with nature and the breathtaking surroundings. View more View full description
Share Share