Zoom image | View original size
This is a plan of a hair salon located in Tanimachi 6-chome, Osaka, at the top of a narrow alley (about 50 meters long) in which there are many old wooden houses. Run by a female owner herself, it is simply composed of a styling station and a shampoo booth. Since the salon is a one-to-one private space between the hair stylist and customer, she requested to design it for customers to move freely around the salon, not sitting down at the seat all the time. As such, a large table sits in the center of the salon where customers can wait, read magazines, drink coffee, or engage in consultations with the hairstylist. There is enough space around the table for them to move freely. This table will display books and artwork that reflect the style and personality of the salon, and be a trigger for conversations. View more View full description
Share Share