Zoom image | View original size
Two disused protected 17th-century houses on a brewery site in the centre of Bruges were rebuilt into a family home (with existing retail and storage space).   The different window types and added rear façade are witness of successive conversions over time. The design starts from the changes the building has undergone and adds a new layer. The historical and authentic parts are kept or reconstructed and, where necessary, structurally improved. These elements (doors, fireplaces, beams, stairs) go hand in hand with new elements, and remain legible. A patio and a sloping roof between the existing gable roofs transform the attic into a fully usable space and activate the residual space between the roofs. The darkest space (dining area) opens up until the roof ridge.  This area has a view on the activities of the brewery of the inner square through a more industrial looking balcony. View more View full description
Share Share