Zoom image | View original size
Casa A + C is a single-family residence located on a large, flat plot with connection to two streets, close to the Porto Alegre - Metropolitan Region, in Dois Irmãos. Next to the residence, there was an extension, next to the swimming pool, to support the leisure activities of the family. Thus, the project arises through a need to expand the space and potentiate its use, but maintaining the connection with the amplitude of the place. In addition, the family realized the need to complement the home to welcome their friends and family members without worrying about the routine and the organization of the house. In this way, the project in question, through its formal gesture, maintains the hierarchy of the house, since all activities are incorporated in a single volume with horizontal predominance. The emphasis of this solution is consolidated by the connection of the indoor and outdoor space, whose closures occur through large glass frames. View more View full description
Share Share