Zoom image | View original size
Residence Villa Drei Birken is located on a hillside at the end of a residential area in the Dolomites. The Villa, built in 1960 and renovated in the 80’s, originally consisted of a simple and low volume with owner’s apartment and four holiday flats. The new extension adds six holiday apartments as well as functional and common spaces. The facade opens through a V-shaped surface from the mostly closed North facade to the completely glazed South facade, facing the sun and the panoramic view of the Dolomites. Although it is connected in the lower level to the existing villa, the new construction is designed to appear as a free-standing building. Perfectly integrated into the hillside thanks to its accessible extensive green roof with integrated terrace, the new volume occupies the full width the plot. It is slightly rotated in order to direct the South facade to the sun and the panoramic view. The joint in the lower level connects the new with the existing building and serves as common dining room. The East and North façades are relatively closed because of the interior’s functional distribution; furthermore, the North side is designed to show the clear separation between the new and the existing building. The volume is accessible from the street side, where also the car parking is located.  The six spacious holiday apartments are directed to the sun, with panoramic view of the Dolomites. View more View full description
Share Share