Zoom image | View original size
This office building for the Indian Council for Research on International Economic Relations (ICRIER) has a built-up area of 1,972 square meters including a basement, parking level and office blocks comprising one research wing and one administrative wing. The connection between these two sections is a naturally ventilated gallery and a central stair that also serves as the informal social space. This stair is protected from glare by vertical sandstone louvers. The building is designed as a series of parallel reinforced concrete shear walls with the services and circulation located on the west – creating an insulating buffer from the western sun. The north-south orientation allows natural light to penetrate deep into the building, reducing the energy consumption attributed to artificial lighting. View more View full description
Share Share