Zoom image | View original size
The house designed for the Jonker family is located in a golf estate, east of Pretoria, South Africa. Built on one of the last open stands in an established part of the estate, it is next to a green belt surrounding the golf coarse, but is separated from it by a street. The odd-shaped site had a grove of existing soetdoring (accacia karroo) trees close to the street. This natural feature was retained and dictated the siting of the buildings; it was utilized to create a privacy barrier between house and street also but also to draw the natural landscape opposite the street into the site. The owners wanted a minimalist home that would provide separate functional areas for the family members’ activities. The program is split up into the distinct functional zones of the main house, the garage/service building and the outbuilding. The main house contains the family living spaces and bedrooms, while the outbuilding is a home office space on the ground floor and a guest bedroom space on the first floor. View more View full description
Share Share