Zoom image | View original size
This weekend house is meant as a gathering and retreat place for a Gujarati family which is located in a posh western locality of the Ahmedabad. The design brief given by the owner was to develop the place more like a small resort. Keeping this essential brief in mind, the house is designed as two blocks separated by open to sky space. The idea was to allow natural elements flow into the blocks and engage the users with these elements and thereby connect them to nature. The front block has the living, dining and verandah space which are more public in nature and are interpreted by glass pavilion. The rear block houses the private bedroom spaces and kitchen and hence more stark and introverted in expression. The sense of openness and flow prevails, to have inviting resort like feel. The glass pavilion is shield by the harsh sun through a deep verandah in south, an entry vestibule slab in east and through a wood screen in west. The pool located in south west part causes cool breeze to flow into the living and bedroom spaces. View more View full description
Share Share