Zoom image | View original size
The pavilion is situated in the garden of a villa from the 1920s, surrounded by old trees and dense foliage. The two-storey structure leaves a minimal footprint, with its larger upper floor sitting on the smaller ground floor, cantilevering on all sides. In plan it takes the shape of an irregular pentagon, fitting into the corner of the site, minimizing the appearance of the pavilion and maximizing the views from inside. The ground floor is an open-plan kitchen and dining area which can be opened on all sides to the surrounding garden with folding sliding glass doors. The only wall of the structure acts like a hollow tree trunk and contains a toilet, storage and ancillary space. Along this wall a flight of stairs leads to the upper floor which is used as an open-plan living space, open to all sides with floor to ceiling glazing, maximizing the views into the surrounding trees and garden. The pavilion becomes a treehouse.  View more View full description
Share Share