Zoom image | View original size
The house is located in Itanhangá, a residential neighborhood at the beginning of Barra da Tijuca, in Rio de Janeiro. The lot, once virgin, lies within the dense Tijuca Forest, surrounded by native vegetation and picturesque topography. The project's concept was to locate the house with its openings in the longitudinal direction of the lot, towards the green of the forest behind and with the view of the valley ahead, while at the same time, protecting the privacy of the neighbors to the maximum. The entire green rooftop terrace makes the connection to these woods, widening the panoramas. Due to the steep topography, it was necessary to make a plateau to have the ground floor of the house and the outdoor area on the same level, allowing maximum integration. The private quarters are all located on the second floor. View more View full description
Share Share