Zoom image | View original size
Under the rapid urbanization, cities in Vietnam have diverged far from their origins as low density tropical green space. Newly developed urban areas are losing their connection with nature. Binh house by Vo Trong Nghia Architects (VTN Architects) is one project in the "House for Trees" series, a prototypical housing design, providing green space within high density neighbourhood. The Inhabitants is a family of three generations. Therefore, the challenge is to create spaces which allow its residents interact and communicate despite their differences. Gardens located on top of the vertically stacking spaces; bounded by sliding glass doors. This strategy not only improves the microclimate by using natural ventilation and daylight in every room, but the alternately stacking openings also increase visibility and interaction between the family members. View more View full description
Share Share