Zoom image | View original size
HENN and C.F. Møller Architects, of Berlin and Aarhus respectively, have jointly won an international competition to extend the iconic University Hospital RWTH Aachen in Germany. The winning entry, chosen amongst twelve others, responds to RWTH Aachen's existing listed 1970’s hospital with a partially-underground extension embedded in the landscape, seeking to minimize visual impact whilst creating lush green parkland for patients, staff, and the public. The principles of ‘Healing Architecture’ were central to the design process of HENN + C.F. Møller’s 35,000 square meter scheme. Although large parts of the design are pushed underground, new operation and care facilities have been organized to enjoy extensive natural light, and access to green space. Rising with a sweeping gesture across the landscape, the building’s form creates an inviting, warm, bright public entrance, with carefully-designed views of the rooftop green parkland enabling intuitive wayfinding for patients and visitors. View more View full description
Share Share