Zoom image | View original size
The program for Louhans Nursery School called for an updated and modern early childhood facility, with the capabilities of accommodating 40 children.  It is ideally located between two neighborhoods, however on a narrow plot of land that would require fencing.  The architects responded to this challenge by designing a simple volume, not ostentatious or superfluous. Featuring a vegetated roof terrace, topped by solar panels, the angles of the building are rounded to the exterior and to the interior concrete canopies. Follow the break for further text and photographs on Louhans Nursery School. The property boundaries of the building are marked by common walls of low height and decorated fences. The project includes a garden within the enclosed courtyard of the kindergarten.  The location of the building is between two neighborhoods on a narrow plot of land. The main access to the building is from Captain Vic Street and the existing parking facilities for the public school to the north. View more View full description
Share Share