Zoom image | View original size
The aim of the project was to create a building using a mix to combine a residence and commercial space within it. The site is situated on one of the corners of a T-junction where a side street meets Klong Chonlapratarn road, a kind of main road in Chiangmai City that shapes the area likes a trapezoid – a narrow front width is expanded to the back of the site.  The client requires spaces for residence, restaurant and café all in one building; 300 sq. m area. However, because of its location, it needs to be designed by following the newest Chiangmai building standards of law; the building cannot be built over 12 meters high of the wall on the highest level and must have a setting of 6 meters back off the main road.  So, the volume and form of the building was designed to use all of this modest area as useful as possible. Fitting complex functions inside by separating 3 levels out of the building. First floor is the flexibility to combine functions for a café and restaurant.  Second floor is a setting for a work space or an office for rent.  View more View full description
Share Share