Zoom image | View original size
Built on a 925 m2 plot in the centre of Limhamn in southern Sweden, House L1 consists of two apartment blocks containing seven homes, centred around a private courtyard. Within the courtyard on the left hand side is a communal swimming pool, which is hidden from the entrance.  The street-facing building harmonises in scale with the characteristic brick cottages of the former fishing village. The block consists of five split-level apartments laid out over four levels, ranging from 72-141 m2. To the back of the plot, the second block contains two three-storey apartments measuring 167 m2 and 207 m2. Each home is laid out over two or three levels. Four of the apartments have mezzanines with double-height sliding windows measuring up to five metres, offering optimal natural light and the possibility to interact with the courtyard, which is integral to the design. Although each home has one or more private outdoor areas – such as a large balcony or terrace – the courtyard offers residents the possibility to meet and interact. View more View full description
Share Share