Zoom image | View original size
The 3 acre plot with FAR of 2.25 is set in the heart of Whitefield, with road access on the western side. The site revealed itself with a multitude of palm tree plantation scattered all around the area. One enters the site at a higher level after which the land gradually slopes with a drop of 3m connecting the vision till the end point of the site. The idea came from the existing trees on site. Following, the irregular pattern created by the landscape yet defining a path was an approach taken for designing the Experiential Centre. The entrance to the site is at a higher level which was kept unchanged by placing the built mass at a lower plain intercepting the hustle bustle of the everyday life. ‘’The Centre was visualised to be an experience by itself. A journey guided by architecture and its elements, a path to sense the intimacy of the built with the unbuilt; breaking the chords with the outside, to feel the quietness and tranquility on the inside. The idea was to build around the extant natural surroundings.’’ View more View full description
Share Share