Zoom image | View original size
“The Quest” is a private house in Swanage (UK); it is a new-build home replacing an ageing bungalow that had been on the site since 1917. The clients wanted a house for their retirement, but with a keen interest in design and a love of abstract and modern art, it needed to eschew the usual trappings of staid, retirement home design. The site is heavily wooded and sloping, enjoying a beautiful southerly aspect with a view over the Durlston Country Park. Early on, we established the advantages of a single-storey building; it would suit the retired clients’ future needs and the needs of their disabled daughter, give an elegant solution to the steeply sloped site and allow a simple arrangement of spaces. At the same time, the design reduces the visual impact from across the valley when looking back towards the house, and helped the scheme from a planning point of view. View more View full description
Share Share