Zoom image | View original size
The house is situated on a high point of the terrain, surrounded by a number of large pine trees. The abrupt shoulder towards the street is taken advantage of for the access to the house. A set of outdoor stairs connects to the high level of the garden, turning it into the new zero. Upstairs, one encounters a large patio—vacant and contained. The patio's limits are defined by a gallery that doubles as an exterior hallway, while a lateral wall is offset by a sliding door, creating a certain degree of privacy from neighbours.  The bedrooms relate to the back end of the garden through the patio. While the semi convered and the swimming pool frames the forest.  Concrete plays a big part in the main volume, where it is used in walls as well as floors. Meanwhile, wood is used as both solar and visual relief. Because of its sliding gates, the house can be closed towards the front—thus controlling how much sun from the west is allowed in.  View more View full description
Share Share