Zoom image | View original size
"Between valleys and craters" (the name of the proposal) has sought since its first sketches to create a public space able to generate a continuous ground plane capable of saving the large difference in level that the work area presented (6.20 meters in the worst part). Usable by 100% of its surface and, thus recovering a residual space in the city that had juxtaposed a series of independent operations (parking, electric installation, huge ramp to upper housing block...) Once the project was assigned, the architects did field work with the aim of collecting proposals and future users concerns for this project. Restaurateurs and other neighboring businesses proposed valuable approaches, above all, existing problems that had to be solved with the final proposal. Some solutions were relocated and greenery were added (at first, the whole proposal was a square defined by a concrete floor as the competition required). It also accomplishes the city councils demands, ensuring the safety of users and taking into account the economic maintenance for the future. View more View full description
Share Share