Zoom image | View original size
The project came to us to convert an old unused building in to a work place for a software company called Peacock Technology. The site is located in Special Economic Zone, Icchapor at Surat (Gujarat). The client was inspired by the big tech companies where the working environment is informal and working is fun. The major constraint was the tight budget. So we had a need to find the alternative method of designing and execution.  To cut down the cost, best way is to reduce resources, use more of recycle/ reclaimed materials and try to reuse the old scrape in to new way. As it was a tech company and as we know computer produces lots of waste materials as keyboards, floppies, old CDs, etc… moreover Surat is very old city and there are lots of old wooden house in the city which are demolished and the elements of the houses are sold in the scrape market. So we found this as the best way to incorporate the architecture of the city in to our interior. View more View full description
Share Share