Zoom image | View original size
Introduction‘House of Rolf’ is an ambitious transformation of a late nineteenth century coach house into a spectacular home and workspace. What is truly unique about this project is that all the materials used to carry out this transformation originated from a demolished office building that was located next to the coach house. The care and meticulous way in which these materials were reapplied can be witnessed in the end result. ‘House of Rolf’ is proof that waste can be turned into something beautiful. From office building to sculptural home and studioThe former coach house that makes up the shell of ‘House of Rolf’ was originally built in 1895 in the back garden of a wealthy aristocrat’s home located on the stately Maliebaan in Utrecht, the Netherlands. In 1955 an outbuilding was constructed in wood between the residences on the Maliebaan and the coach house. Although initially intended as a temporary structure the building stood for 57 years. In 2008, when the stately office buildings on the Maliebaan were being turned into private homes, this wooden one storey office building remained, abandoned and unused. In 2011 Rolf Bruggink acquired this building, the coach house and the surrounding terrain with the intention of demolishing the former building. The demolition process was the trigger for Bruggink to use recovered materials to construct a new sculptural and functional structure within the shell of the coach house. View more View full description
Share Share