Zoom image | View original size
The house is located in the first outskirts of Treviso, between others residential sites. The place was previously occupied by a typical house characterized by a two slopes roof, main elevation towards south, rectangular plan and east/west orientation. The house had been built along the north edge, leaving a great empty space on the south. We could only increase the building in that direction, the only one with right distances from the neighbors.  After various studies, we decided for a “T” shaped volume, maintaining the original part and imaging the extension like a graft. So this started to develop an interesting theme: to represent the housing archetypical form instead having a plan not representing the housing typology. After sketches, models and various proofs we have been convinced about this realized form. View more View full description
Share Share